POLITIKA KOLAČIĆA

O ovoj politici kolačića

Ova Politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo, koje vrste kolačića koristimo, tj. koju vrstu informacija sakupljamo upotrebom kolačića i kako te informacije koristimo, te kako da kontrolišete podešavanja kolačića. Za više informacija o tome kako koristimo, skladištimo i čuvamo Vaše lične podatke sigurnima, pročitajte našu Politiku privatnosti.  

U bilo kom trenutku možete da povučete Vašu saglasnost sa Politikom kolačića na našoj internet stranici.  

U Politici privatnosti saznajte više o tome ko smo, kako da nas kontaktirate i kako koristimo lične podatke.  

Vaša saglasnost se odnosi na domen: www.pikiklik.rs.

Šta su kolačići ?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za skladištenje malih delova informacije. Skladišteni su na Vašem uređaju kada se internet stranica učita u Vašem pretraživaču. Ovi kolačići pomažu nam da učinimo da internet stranica radi ispravno, da bude sigurnija, te da pruži bolje korisničko iskustvo, kao i da bismo shvatili kako se internet stranica ponaša, te da analiziramo šta funkcionište, a gde su potrebna usavršavanja.

Kako koristimo kolačiće ?

Kao i mnogi internet servisi, naša internet stranica koristi neophodne kolačiće i kolačiće trećeg lica na više načina. Neophodni kolačići su najosnovniji i najneophodniji kako bi internet stranica radila ispravno i oni ne sakupljaju nikakve lične podatke.

Kolačići trećih lica, korišćeni na internet stranici, koriste se prevashodno radi rauzmevanja kako se stranica ponaša, kako upotrebljavate stranicu, čini naše servise sigurnima, prikazuje reklame relevantne Vama i, sve u svemu, pružaju Vam bolje i poboljšano korisničko iskustvo, te služe za ubrzanje naknadnih interakcija sa našom stranicom.

Koje tipove kolačića koristimo ?

Neophodni: Određeni kolačići suneophodni kako biste doživeli potpunu funkcionalnsot stranice. Omogućavaju nam održavanje korisničkih sesija i sprečavaju bilo kakve sigurnosne pretnje. Ne sakupljaju, niti skladište bilo koju ličnu informaciju. Npr, ovi kolačići dozvoljavaju da se prijavite na Vaš nalog, da dodate proizvode u korpu i sigurno poručite robu.

Statistički: Ovi kolačići čuvaju informacije kao što su broj posetilaca na stranici, broj jedinstvenih korisnika, koje stranice su posećene, izvor posete, itd. Ovi podaci nam pomažu da shvatimo i analziramo rad stranice i da vidimo gde su neophodna poboljšanja.

Marketing: Naša internet stranica prikazuje reklame. Ovi kolačići su neophodni za personalizaciju reklama koje prikazujemo, kako bi bile značajna za Vas. Ovi kolačići nam takođe pomažu u praćenju efikasnosti ovih oglasnih kampanja.Informacije skladištene u ovim kolačićima takođe mogu biti korišćene od strane marketinških kompanija radi prikaza reklama na drugim internet stranicama u pretraživaču.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu ne-neophodnim funkcionalnostima naše stranice. Ove funkcionalnosti uključuju uvrštavanje sadržaja poput video zapisa i sl. na internet stranici ili platformi društvenih mreža.

Podešavanja: Ovi kolačići nam pomažu da sačuvamo Vaša podešavanja i postavke Vašeg pretraživača, kao što su podešavanje jezika, kako bismo pružili bolje i efikasnije buduće posete stranici.

Kako mogu da kontrolišem postavke kolačića ?

Ukoliko naknadno odlučite da izmenite Vaše postavke tokom pretraživanja stranice, možete da kliknete na jezičak Politika kolačića na Vašem ekranu. Ovo će ponovo prikazati poruku za pristanak omogućavajući Vam da izvršite izmene u postavkama ili da u potpunosti povučete Vaš pristanak.

Osim ovoga, različiti pretraživači pružaju različite metode blokiranja i brisanja kolačića koje internet stranica koristi. Možete da imenite podešavanja Vašeg pretraživača kako biste blokirali/izbrisali kolačiće. Radi više informacija posetite: wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.